fotoboekNU | FAQ’s
15338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15338,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

FAQ’s

Kijk hieronder of je vraag al eerder is gesteld.

Ik krijg een email dat mijn bestanden niet zijn geupload.

Tijdens het bestellen gaat je vanuit het programma naar onze beveiligde betaalpagina “Multisafepay”. Als de betaling gedaan is keer je weer terug naar het programma. Pas op dat moment begint het programma met het samenstellen van de pagina’s en het verzenden hiervan.

Als je de melding ontvangt dat de bestanden niet zijn geupload kun je de publicatie opnieuw openen en weer op “Bestellen” klikken. Zodra je weer accoord gaat met de voorwaarden herkent het programma dat de bestelling al betaald is en gaat dan alsnog de bestanden uploaden. De betaling wordt nooit meer dan een keer afgeschreven.

Ik heb een fout gemaakt moet ik nu opnieuw beginnen?

Nee, dit is niet nodig we hebben een Ongedaan Maken knop toegevoegd (op de middelste werkbalk links). Druk deze in en je gaat een handeling terug. U kunt op deze manier ook meerdere handelingen terug en weer vooruit.

Hoe bestel ik een product?

Om een product te bestellen heb je de gratis software nodig. Je maakt een product met behulp van de software en kunt daarna bestellen. Eerder gemaakte producten kunnen worden besteld door in te loggen met je gebruikersgegevens.

Wat is de levertijd?

Als je voor 9 uur ’s ochtends bestelt en betaalt, wordt het product nog dezelfde dag verzonden. Uiteraard hebben we geen invloed op het werk van PostNL, maar over het algemeen bezorgen zij binnen 1 dag en wordt het de volgende werkdag geleverd. Spoedbestellingen doen wij via DHL, daarvoor geldt een toeslag. Over de mogelijkheden van afhalen bij een van onze vestigingen kun je contact opnemen met   het fototeam.

Hoe lang ben ik bezig als ik een product wil bestellen?

Laat de software je product vullen als je snel klaar wilt zijn. Je kiest voor de optie ‘automatisch vullen’ en selecteert de map waarin de foto’s staan. Binnen vijf minuten heeft het programma een product voor je ontworpen. Je kunt het product uiteraard ook zelf ontwerpen, dit duurt dan natuurlijk wat langer.

Hoe voeg ik foto's toe aan het project waar ik aan werk?

Ga naar de + knop die zich links bovenin bevind. Met deze knop kun je bladeren door de mappen in je PC en de map met de foto’s die je wilt gebruiken toevoegen.

Hoe plaats ik een foto in het album?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor: Sleep de foto in het album en plaats deze op de plek waar je de foto wilt hebben. Gebruik de knop Fotokader toevoegen; deze bevindt zich in de werkbalk. Je kunt nu de foto in het fotokader plaatsen door deze erin te slepen.
Tip: plaats meerdere fotokaders en sleep ze over de pagina om een eigen pagina stijl te maken voor een pagina en deze vervolgens op te vullen met foto’s.

Hoe verwijder ik een leeg fotokader?

Ga met de muis op het fotokader staan en druk op de rechtermuisknop, klik vervolgens op verwijderen.

Hoe maak ik een fotokader met een foto erin groter?

Als je met de muis op de hoek van het kader staat en deze sleept word het fotokader groter. Meestal zorgt dit ervoor dat de verhoudingen van de foto niet meer kloppen. Als je hetzelfde doet maar dan met de Shift knop ingedrukt blijft de verhouding van de foto gelijk. Ook kun je op de rechtermuisknop drukken en kiezen voor: Passen – Schaal naar Pagina om het kader de hele pagina te laten vullen.

Hoe verwijder ik een foto zonder dat ik het fotokader verwijder?

Ga met de muis op het fotokader staan met de foto die je wilt verwijderen en druk op de rechtermuisknop, klik vervolgens op wis.

Ik plaats een foto in een fotokader maar de helft staat er niet op. Wat moet ik nu doen?

Als je dubbel klikt op de foto wordt deze vergroot. Er staat een kader in de foto (het scherpe deel) dat je kunt schuiven over de foto en kleiner kunt maken. Plaats dit kader op het deel dat je van de foto wilt zien en klik op Ok.

Ik heb het kader verplaatst maar ik vind nog steeds dat er te weinig van de foto te zien is, hoe los ik dit op?

Je kunt het fotokader waar de foto in geplaatst is vergroten door een hoek te slepen (shift toets tegelijkertijd indrukken om verhouding te behouden). Klik hierna dan weer tweemaal op de foto. In het venster kunt je het kader (scherpe deel) naar wens vergroten.

Ik wil een foto achter een andere foto plaatsen. Hoe doe ik dat?

Plaats de foto op de pagina, klik vervolgens op de rechtermuisknop terwijl je op de foto staat. Dan kiezen voor Passen – Schaal naar Pagina. De foto staat nu beeldvullend op de pagina. Als je niet tevreden bent met wat je ziet kun je het kader aanpassen. Vervolgens moet de foto nog naar achter geplaatst worden zodat er nog foto’s overheen kunnen. Dit doe je door met de rechtermuisknop op de foto te klikken, dan kiezen we voor Rangschikken – Zet Achteraan.

Kan ik ook bestellingen naar het buitenland laten versturen?

Op dit moment versturen we standaard naar adressen in Nederland en België. Voor andere bestemmingen kun je contact opnemen met het fototeam.